SenvalahoOogue

Ik lig nu in saint Vaast La Hougue. Het is hier kermis, direct aan de haven en dat geeft wat extra vertier, vooral door de gillende meisjes in de attracties( een attractie op zich…, sommigen stappen al brakend uit de toestellen) in dit mooie dorpje. Een jaar of 3 terug kwamen we een Franse medezeiler tegen waarbij we in Cherbourg nog aan boord zijn geweest voor een hapje en een drankje. Hij vroeg waar we geweest waren, en wij antwoorden op zn Nederlands uitgesproken: sint Vaast. Hij begreep er niks van, maar na wat uitleg begrepen we dat we dit helemaal verkeerd was, het moet zijn (fonetisch): SenvalahoOogue, met een klank buiginkje omhoog in de ooo’s…
Nadat Eddy op zondag is vertrokken uit Le Havre ben ik een dag later met de bus naar Breda gegaan. Voordeel is dat die ’s nachts rijdt en je ’s morgens vroeg al in Breda bent. Ik kan in de bus niet slapen, dus daarna nog even het bed in, om weer op orde te komen. Maar je bent relatief weinig tijd kwijt. Bovendien is het spotgoedkoop. Ik heb thuis wat kasten leeggeruimd en het huis schoongemaakt, ivm de aanstaande verhuur. Verder weer een aantal bezoeken afgelegd aan m’n ma. Ze overweegt weer naar haar appartement te gaan. Dat gaat dus de goede kant op, en dat geeft mij ook de gelegenheid nu wat langer weg te blijven. Op zaterdag 20 juli weer met de bus naar Le Havre, het leuke is dat je in Parijs moet overstappen, je hebt daar wat tijd om nog een beetje sfeer te proeven. Rond de middag weer aan boord en eerst even wat bijslapen. Het waait weer eens stevig uit de westelijke hoek. Het wordt monotoon, maar ben toch maar weer een paar dagen blijven liggen. Ik heb geen zin om in m’n eentje al opkruisend naar st Vaast te varen, want dat zal de volgende bestemming worden. Op dinsdag 1 aug. Is de verwachting redelijk gunstig, weliswaar weer en nog steeds west, maar dat moet op de motor zonder problemen kunnen. Om 6 uur op, entreepasjes afgegeven, getankt en om 7 uur de haven uit, moest even wachten voor een passagiersschip dat in de monding aan het draaien was, maar daarna koers 270graden. Pal west dus. Lekker zonnetje. Onderweg slaat de motor 3x (bijna) af. Hier ben ik niet blij mee…, ik heb speciaal een nieuwe motor in laten bouwen en ik heb er nu in feite meer problemen mee dan met de oude. De motor slaat meteen weer aan loopt dan weer prima. Misschien wat lucht in de leiding, of hij trekt even vacuüm, vuiltje in de brandstofleiding? Beetje water in de diesel (er zit geen water onder in het filter…)? Ik denk dat ik dit nu al in totaal een keer of 8 heb gehad… Bij de dealer konden ze het ook niet zeggen. Maar als iemand een tip heeft, hoor ik het graag. We zullen het maar op een kinderziekte houden.
Voor de haveningang van st Vaast is het om 17 uur een drukte van belang. De deuren van de haven zijn een uurtje eerder open gegaan en allerlei bootjes gaan het water op om nog te genieten van het mooie weer. De haven is ramvol, maar dankzij de oude buurtjes uit Colijnsplaat is er nog een (te smal plekje) naast hen… Toch bijzonder na een paar jaar, deze ontmoeting en fijn dat ze me helpen met de ligplaats. De dagen erop is het weer-weer waardeloos, althans voor mij om te verder te varen. Planning is nu 6 augustus naar Cherbourg….

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op SenvalahoOogue

 1. Mare zegt:

  Hoi Harm,
  Hoop voor je dat met je moeder en de verhuur van je huis alles naar wens is gelopen. Nu weer terug bij AJA? Het spannend moment om de golf over te steken komt dichter bij, intussen genieten van fijne mensen in diverse havens. De Golf is niet altijd een kwaaie pier hoor (ik heb ‘m met veel plezier gepakt), dus laat je niet ontmoedigen 🙂
  Hele fijne tijd, ik volg je belevenissen.
  Groet Mare

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s