Planning

De zeilreis moet aanvoelen als een lange vakantie. Ik wil mezelf geen druk opleggen om ergens op tijd te zijn. Toch zal ik er niet aan ontkomen om  een grove planning te maken. Het oversteken naar de Carieb betekent dat de Aja in november/december op de Canarische eilanden zou moeten zijn. In die periode kun je profiteren van een gunstige passaatwind om over te steken.

Verder wil ik de grote(ere) oversteken met opstappers (max 2) doen. Dus als iemand belangstelling heeft om bepaalde passages mee te varen en dan met name de Golf van Biskaje (c 4-5 dagen), Spanje/Marokko richting Canarische eilanden en de grote Atlantische  oversteek (ca 3 weken), dan is die zeer welkom.

 

Stand van zaken per 1 januari 2018:

Door omstandigheden thuis, is de planning anders verlopen dan ik aanvankelijk had bedacht. Ik ben in 2017 later vertrokken dan gedacht en 6x naar Breda geweest en daardoor loop ik zo’n 2 maanden achter op het bovenstaande schema. Ik heb daarom besloten om in 2018 de Middellandse zee op te varen en de oostkust van Spanje te verkennen, incl. de eilanden zoals Mallorca en Menorca. Aan het eind van de zomer wil ik dan weer afzakken richting de Canarische eilanden en dan alsnog in 2018 oversteken naar de Cariben.   Ach, wat maakt het uit…genieten daar gaat het om!