Planning

De zeilreis moet aanvoelen als een lange vakantie. Ik wil mezelf geen druk opleggen om ergens op tijd te zijn. Toch zal ik er niet aan ontkomen om  een grove planning te maken. Het oversteken naar de Carieb betekent dat de Aja in november/december op de Canarische eilanden zou moeten zijn. In die periode kun je profiteren van een gunstige passaatwind om over te steken.

Verder wil ik de grote(ere) oversteken met opstappers (max 2) doen. Dus als iemand belangstelling heeft om bepaalde passages mee te varen en dan met name de Golf van Biskaje (c 4-5 dagen), Spanje/Marokko richting Canarische eilanden en de grote Atlantische  oversteek (ca 3 weken), dan is die zeer welkom.

 

Stand van zaken per 1 januari 2018:

Door omstandigheden thuis, is de planning anders verlopen dan ik aanvankelijk had bedacht. Ik ben in 2017 later vertrokken dan gedacht en 6x naar Breda geweest en daardoor loop ik zo’n 2 maanden achter op het bovenstaande schema. Ik heb daarom besloten om in 2018 de Middellandse zee op te varen en de oostkust van Spanje te verkennen, incl. de eilanden zoals Mallorca en Menorca. Aan het eind van de zomer wil ik dan weer afzakken richting de Canarische eilanden en dan alsnog in 2018 oversteken naar de Cariben.   Ach, wat maakt het uit…genieten daar gaat het om!

 

Stand van zaken per november 2018

De Aja ligt nu in Palma de Mallorca. Ik heb besloten om de komende jaren nog de oostelijke Middellandse zee te verkennen. Ik blijf hier overwinteren. In maart/april/mei 2019 wil ik  via Menorca met een opstapper oversteken naar Sardinie/zuid Corsica. Daarna naar het Italiaanse vasteland en dan richting zuiden en Sicilië, dan langs de zool van de laars richting Griekenland. Daar wil ik overwinteren. In 2020 wil ik in die hoek blijven en mss nog richting Kroatie. En dan is het toch de bedoeling om in 2021 weer richting westen te gaan (Straat van Gibraltar en Cadiz) en dan naar de Canarische eilanden, Gambia en wellicht nog de Atlantische oceaan oversteken. Maar dat is nog “ver weg”. Het belangrijkste is gezond blijven!