…en weer verder

 

Lig nu in Fecamp, verwaaid, het waait hier een windkracht 6.
Schrijf dit bericht nu voor de 4e keer, nu voor het eerst in Word, ga het dan proberen het er in te kopieren. Balen.
Na Nieuwpoort ben ik naar Duinkerken gevaren. De haven lag vol, moest tegen een ander schip aanleggen. De Tour de France a la voile deed Duinkerken aan. Druk op de boulevard, veel standjes en de boten (catamarans) konden worden bewonderd. Bij enkele terrassen was life muziek, dus gezellig. De volgende ochtend om 6 uur weg, voor een lang tochtje langs Kaap Griz Nez naar Boulogne sur Mer. Helaas weer op de motor, maar het was mooi weer en een redelijk rustige zee. Kon halverwege nog even zeilen, maar de wind verdween ook weer. In Boulogne is het vaak lastig aanleggen, zeker in je eentje. Het ligt er vaak ramvol met Nederlandse boten en soms staat er stroming vanwege het spuien van een riviertje. Met hulp van medezeilers ging het prima. Rondje gelopen door Boulogne en op een terrasje wat gegeten en gedronken. Op tijd weer aan boord, want de volgende ochtend weer op weg naar Dieppe. Weer nauwelijks wind, maar wel een lekkere tocht. Merk dat de afstand me geen problemen oplevert met de lange overtochten die nog moeten komen. In Dieppe word ik geholpen door stewards die de inkomende schepen begeleiden. Prima service. Nog wat gewandeld door het plaatsje en een hapje bij een Turks restaurant gegeten. Volgende dag nog in Dieppe gebleven en alvast kaartjes gekocht voor de treinreis de volgende dag. Op woensdag met de trein naar huis. Via Parijs, overstappen van het ene station naar het andere, viel nog niet mee, maar ik had 2,5 uur de tijd. Dus ook nog wat rondgewandeld door de lichtstad. Ik zal toch maar weer eens een weekendje Parijs inplannen, want dit smaakt naar meer.
Thuis weer regelmatig op bezoek geweest bij mn moeder, ze maakt het op zich goed, maar de gezondheid is broos.
Was aanvankelijk van plan om zondag weer naar de boot te gaan, maar opstapper Eddy heeft autovervoer geregeld, die kon echter alleen op dinsdag. Daar toch maar gebruik van gemaakt. Dinsdagavond dus weer in Dieppe, lekker gegeten met Eddy en zijn vriend die ons gebracht heeft. Het is de bedoeling dat Eddy meevaart naar La Coruna in Noord Spanje en met mij de Golf van Biskaje oversteekt. Met zn 2en is niet alleen veiliger, maar ook gezelliger. Hij moet vandaar op 2 augustus met het vliegtuig weer terug naar Nederland. Dat lijkt een krappe planning. Volgende ochtend 8 uur zijn we vertrokken richting Fecamp. Aanvankelijk geen wind, lekker zonnetje, later wat meer wind, nog gezeild (opkruisen, want uiteraard wind tegen), en later weer gemotord, omdat de wind toch wel erg opstak (windkracht 6 net voor de haveningang van Fecamp). In Fecamp wilden we nog diesel tanken, maar helaas was de pomp kapot. Jammer, want het is toch wel fijn om een volle tank te hebben voor de overtocht naar Cherbourg, en voor niks daar aangelegd .Er was nog genoeg plek in de haven. ’s Avonds in een restaurantje wat gegeten en een wandelingetje gemaakt. En dan liggen we nu dus verwaaid in Fecamp, en ook de komende dagen beloven niet veel goeds, ook morgen windkracht 6 en overmorgen waarschijnlijk ook. T is maar de vraag of we La Coruna op tijd halen, en dan met name het vliegtuig dat Eddy heeft geboekt. Maar voor nu kijken we uit naar de cocktailparty die de haven vanavond organiseert tussen 18 en 19 uur… Spannend…

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

5 reacties op …en weer verder

 1. Monique zegt:

  Geniet van Fécamp en omgeving, het leven aan boord en vanavond de cocktailparty!
  Ik duim voor minder wind én uit de goede richting, alles goed behalve uit het westen.
  Positief blijven, jullie hebben na vandaag nog 12 dagen om in La Coruna te komen, succes & veel zeilplezier!

  Like

 2. Maja vd perre zegt:

  Klinkt goed allemaal, wat gezellig dat je gezelschap hebt, Geniet ze he groetjes

  Like

 3. Mare zegt:

  Geniet van de gezelligheid en succes met de Golf van Biskaje, wellicht ruim pakken dan gaat ie vast goed. Veel plezier!
  Gr Mare

  Like

 4. Roy zegt:

  Hee Harm! Dacht even dat je weer terug naar Dieppe was, maar je schrijft terug de tijd in :-). Gelukkig maar; het gaat nu de goede kant op. Ik hoop dat de pechdingen je een beetje bespaard blijven. De Golf van Biskaje is nog wel een ding. Windkracht 6! Uitdaging! Als je m in de rug hebt, is Eddy zeker op tijd voor zijn vlucht in La Coruna 🙂
  Ik rijd eind eerste week/begin 2e week augustus richting Spanje. Dan lig jij misschien allang in Portugal.
  En…? Wastie spannend..? De cocktail van 18 tot 19? 🙂
  Veel plezier en geluk met het weer.
  Groeten aan Eddy!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s