accu’s

Ben toch weer een stukje verder, maar het vervolg van de tocht zal met kleine stapjes zijn.

Het gaat weer redelijk met mn moeder, ze heeft het minder benauwd en dan voelt ze zich weer wat beter. Daarom ga ik nu maar weer een stukje verder. Het zal in het vervolg om korte etappes gaan.

Toen ik 2 weken geleden van boord ging en de walstroom had aangesloten (dacht ik), had ik de koelkast aan laten staan, ivm allerlei etenswaar die ik niet weer mee naar huis wilde nemen. Het was die week 30+graden. De koelkast heeft waarschijnlijk zo hard staan werken, dat de spiksplinternieuwe accu’s plat zijn gegaan. Toen ik weer aan boord kwam, zat er nog maar 5Volt in. Ondanks de zon, hield het ene zonnepaneel op de spoiler de 3 accu’s niet vol, blijkbaar…  Nu de walstroom wel goed verbonden, windgenerator er aan gezet. Accu’s weer min of meer vol, koelkast en andere verbruikers uit, weer naar huis. Het weekend erop ben ik  weer naar de Aja gegaan, maar weer waren de accu’s weer leeg. De walstroom werkt op muntjes, die waren wrsclk al geruime tijd opgebruikt. Heb nu toch maar besloten om nieuwe accu’s aan te schaffen. Dus bij de Amperewinkel, 3 nieuwe besteld en die konden vandaag, dinsdag, worden afgeleverd in Nieuwpoort. Niet dus, woensdag, hoop ik nu… Ik maakte me daar nogal druk om, dat kan ik maar beter niet doen, dat heeft niet veel zin. Lees verhalen van andere vertrekkers die maanden aan het wachten zijn op bv een mast. Ik moet duidelijk nog onthaasten.

Afgelopen zaterdag heeft vriend Roy mij met mijn auto afgeleverd in de haven, ’s avonds een pintje bij mijn favoriete kroeg “Les Vedettes”. Zondag is Roy, na een hoop geklooi met de stroomvoorziening aan boord, weer naar Breda gegaan. Maandag dus vanuit Blankenberge vertrokken naar Nieuwpoort, bijna 20 Nm, dat zou een peulenschilletje moeten zijn, maar de wind (4-5 bft) stond pal op kop en dat gaf een vervelende zee.  Eind van de middag in de haven van de KYCN, meteen getankt, en een prachtige ligplaats gekregen. Nu dus wachten op de accu’s en ondertussen relaxen (!) en wat klusjes doen en eindelijk eens de reven in het grootzeil zetten.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op accu’s

 1. Maja vd perre zegt:

  Hoi,
  Goed te horen dat het met je moeder weer wat beter gaat.
  Bale vd koelkast joh, maar idd druk maken heeft niet veel zin.
  Het loop zoals het loopt.
  Relaxe ze he.
  Groetjes maja

  Like

 2. Mare zegt:

  Fijn dat het met je moeder beter gaat Harm. De de werkmodus zit nog in je systeem, het onthaasten komt vanzelf want soms kun je niet anders dan relaxen, dat went snel hoor!
  Groet Mare

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s