Uitstel…

…geen afstel!

Heb besloten een week later te vetrekken, het zal, zoals het er nu uitziet 10 juni worden.  Het werd allemaal kort dag. Het zou wel mogelijk geweest zijn komend weekend de trossen los te gooien, maar voor mn gevoel heb ik wat meer tijd nodig om nog de laatste kleinere zaken op mn gemak te regelen.

De stuurautomaat zit er in. Het was een heel gedoe om in de kleine ruimte die zware automaat, op z’n kop (en ik ook op m’n kop) in te bouwen. Heb hem nog niet uitgeprobeerd, dat komt onderweg wel. Het elektriek werkte in ieder geval.

Afgelopen weekend naar Den Osse geweest om nog naar de motor te laten kijken. Onderweg er naar, op de Krammer, toe sloeg  de motor 3 keer af. Kon telkens wel weer starten.Daar was ik niet blij mee, temeer daar ik er eigenlijk niet achter kan komen wat het geweest is… Toch het anker maar standby gelegd, om in nood uit te kunnen gooien. Bij de Volvodealer van Dijke, konden ze er ook niets over zeggen. Voor mijn gevoel was het, achteraf, buiten deze storing eigenlijk zinloos om m’n motor nog na te laten kijken. De dealer was van plan om alle filters e.d. die ik afgelopen winter al had vervangen, nog een keer te doen. Daar heb ik maar van afgezien. Voor de zekerheid is wel de waterafscheider in de brandstof toevoer verwisseld. Volgens de monteur loopt de motor prachtig en is de schroefas prima uitgelijnd. Dus het uitvallen van de motor zal een raadsel blijven. Hopen dat ie in het vervolg me niet in de steek laat.  Deze dagen heb ik niet aan de walstroom gelegen, en was afhankelijk van de windgenerator en de zonnepanelen. Tot nu werkt dat prima, de accu’s bleven mooi vol. Het koude biertje kan ik straks uit de koelbox pakken als het 30 graden is.

Op dinsdag is de toekomstige opstapper Joep aan boord gestapt om mee terug naar Dintelmond te varen. Zo konden we mooi kennismaken. We hadden genoeg gesprekstof. Er stond een windkracht 5, maar gingen lekker voor de wind, alleen op de Genua. Een lekker tochtje zo… Joep is nog een stukje ouder dan ik ben, maar nog zeer kras. Qua fysiek moet ik het tegen hem afleggen, denk ik. Hij maakt als opstapper hele mooie reizen. We hebben in de haven samen nog wat gegeten en ik heb hem met de auto weer terug gereden naar Den Osse.

Komende week de laatste spulletjes aanschaffen, o.a. nieuwe accu’s, een tas vol EHBO verbandmaterialen, een persoonlijk baken…

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s