Roger

Er is nog steeds voortgang.

Met de opstappers gaat het helemaal goed komen, lijkt het. Iemand die bij mij aan boord kwam om oude zeilen over te nemen was zeer geinteresseerd om een stuk van de reis mee te varen. Hij is ook nog eens heel bekend met elektronica en is een zendamateur. Dat komt goed uit, hij kan me dan hopelijk nog wat bij leren over de ssb aan boord. Daarnaast hebben we al leuke gesprekken gehad over zaken die we me moeten nemen. Ik ben heel blij dat ie mee gaat. Hij vaart mee over de Golf van Biskaje, half juli. We moeten nog even kijken of hij in Zuid Engeland opstapt of in Frankrijk. Verder nog een architect ontmoet die interesse heeft om de Atlantische Oceaan, eind dit jaar, mee over te steken. En volgende week heb ik nog een afspraak om een stukje te varen met een zeer ervaren zeiler die ook een stuk mee wil zeilen. Dat gaat goed komen dus…

De uitzetter voor de zonnepanelen zijn ook gereed en gemonteerd, ben wel tevreden over het resultaat.

De nieuwe (tweedehandse) Genua is nu ook aangeslagen, prachtig zeil, ben benieuwd hoe die vaart. Kleur past aardig bij de buiskap en zeilhuik

En nu ook begonnen met het monteren van de onderdekse stuurautomaat. De laatste grote klus. Het is een Raymarine EV 200 geworden voor het besturings-/elektrische deel en een Jefa drive unit type 1. De laatste is echt een brok power. Is heel zwaar (letterlijk) uitgevoerd. Dat gaat nog wat worden om die omgekeerd, dus op z’n kop (want dat kan) te monteren. Er is weinig  ruimte in de bakskist, maar je zou wel met tweeen dat ding moeten vasthouden. Denk dat ik iets van een hulpconstructie in elkaar zal moeten flansen. Ben benieuwd of het gaat lukken…. Wordt vervolgd.

Maak me nog wat zorgen over de verzending van de aangepaste windvaan. Die is, voor zover ik kan nagaan, nog steeds niet verzonden door UPS. Tijd begint toch wat te dringen. Vandaag nog maar eens een mailtje aan gewaagd.

En Roger Moore overleden. Ben niet zo’n filmbezoeker, maar ik vond hem met zijn typisch Engels gedrag wel een bijzondere vent en de beste/leukste James, James Bond.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Roger

  1. Mare zegt:

    Super dat je de Genua hebt kunnen aanslaan en gehesen Harm, ziet er gaaf uit en past idd mooi bij de buiskap, en leuke/ervaren opstappers hebt gevonden, Night-sails zowieso fijn met z’n tweeën. Nu de laatste grote klus.. de stuurautomaat. Raymarine geeft goede service en ondersteuning bij event vragen/problemen wereldwijd… dus komende dagen de zee op!
    Veel plezier!
    groet Mare

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s