en nog eens uitstel…

Mijn vertrek begint al te lijken op veel ervaringen die andere vertrekkers hebben.

Op zich lopen de voorbereidingen goed, zeker na het uitstel van vorige week. Ik kreeg toen het gevoel het meer op m’n gemak te kunnen doen. Echter…

M’n ma sukkelt al een tijdje met haar gezondheid. Ze woont nog zelfstandig, maar het lijkt er nu op dat allerlei bijwerkingen van geneesmiddelen haar zelfstandigheid voorlopig ondermijnen. Ze heeft er voor gekozen tijdelijk naar een zorghotel te gaan. Ik vind dat een wijs besluit, zo kan ze op haar gemak genezen en voor zich zelf nagaan hoe ze de toekomst tegemoet zal treden. Mijn zusje gaat komende week een week op een welverdiende vakantie, dus heb ik besloten in ieder geval volgende week nog thuis te blijven.

Nog een rondje watersportwin kels in zuid west Nederland gedaan, speciale brandstoffilters in den Osse, ledlampjes in Bruinisse, een ventilator, een Joon, een PLB (persoonlijk baken voor aan het zwemvest), een opstartkaartje voor Navionics een nieuwe korte broek, en nog een hoop klein spul. Ik hoop dat ik nog geld overhoud voor de reis.

Daarnaast zijn er wat problemen met de stuurautomaat. Ik wilde die aan de kant eens testen, dus eens een andere koers ingevoerd (10 graden +) dan de voorliggende, maar ja omdat de koers niet wijzigt, ik lig immers langs de kant, geeft de automaat steeds meer roer. Tot die bij de uiterste uitslag vaststond. Dus weer aan de slag onderdeks. Dat zat niet goed. De dwarsstang op de roerkoning zat niet echt goed vast en zo nog wat zaken die te technisch zijn voor mijn lezers  (ook voor mij…). De zaak weer uit elkaar gehaald. Er moeten nieuwe langere bouten worden aangebracht. Die zijn nu besteld via internet.

Maar er zijn ook zaken die goed gaan: 3 nieuwe service accu’s geplaatst (totaal 300 Ah) en aangesloten op de windgenerator en een nieuwe startaccu(100Ah) die eigenlijk net iets te hoog is. Daarvoor speciale accuklemmen gekocht, maar het past nu mooi.

Verder een EHBOtas gevuld en de medicijnen aan boord opgeborgen. Moet echt een lijstje maken waar ik wat straks kan vinden.

Ach, de weer/windvoorspellingen zijn momenteel niet geweldig, vandaag storm, en voor de komende periode zuidwesten wind, en dat is precies de kant die ik op moet… “Een zeiler met tijd heeft altijd goede wind!”

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

4 reacties op en nog eens uitstel…

 1. Heleen zegt:

  Super dat je nog een keer uitstelt, nu het minder gaat met ma.
  over een poosje gaat alles voor de wind, je zusje

  Like

 2. Mare zegt:

  Mooi besluit Harm, wanneer je zus terug is van haar vakantie weet je dat er zorg in de buurt is en dan in rust kunt vertrekken. Ondertussen kleine klusjes te doen, nu niet meer langs die verleiding-watersportwinkels hé? Sterkte met je moeder, ik duim je goede wind volgende week!
  groet Mare

  Like

 3. Anneke zegt:

  Hé neef, veel sterkte met tante Aty. Ik hoop dat ze goed herstelt en dat onze moeders ook weer een keertje samen op reis kunnen.
  Als ik het zo lees ben je heel goed voorbereid.
  Leef en geniet zoals de mensen in Afrika: Africans have time, Europeans have watches…..
  Anneke

  Like

 4. sailingaja zegt:

  Ha Anneke, nicht
  Bedankt voor je reactie.
  Het gaat al wat beter met mn ma. Ze is nu in goede handen en herstelt langzaam.Die spreuk uit Afrika ga ik onthouden.
  Groeten
  Harm

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s