Prikken

Na de bijeenkomst voor vertrekkers in november, is een lijst met medicijnen rondgestuurd die je mee zou kunnen nemen op een lange reis. Momenteel volg ik een EHBO cursus, maar dat is vooral over reanimatie, het verbinden van wonden en wat je moet doen als iemand flauw valt b.v. Dus weinig over medicatie. De lijst medicijnen is behoorlijk lang, sommige zaken kun je gewoon bij de drogist kopen (paracetamol), sommige zaken kun je zo bij de apotheek krijgen, maar sommige alleen op recept van de dokter. Ik ben dus naar mn huisarts gegaan, had haar nog nooit ontmoet (ze is nieuw en ik ga niet zo vaak). Voor haar was de lijst nieuw, en na bestudering had ze wel wat problemen met een aantal medicijnen, met name de 4 verschillende soorten antibiotica en de morfine. Ze wilde dat eerst intern bespreken, ’s avonds heeft ze me gebeld.  Ze wil idd niet alles meegeven. Ze vindt het onverantwoordelijk. Ze raadt me aan dit met de GGD arts te bespreken. Afgelopen vrijdag bij de GGD heb ik 5 reis injecties gehad en heel veel voorlichting over de reis. Met de lijst kunnen ze me daar ook verder helpen. Dus waarschijnlijk zal ik genoegen moeten nemen met een beperkt aantal soorten. Dus binnenkort maar weer een afspraak maken met de dokter. Bij andere vertrekkers, zo lees ik op verschillende sites, is dat blijkbaar geen probleem. Vreemd dat elke arts daar weer anders over kan denken.

Verder nog wat geklust aan de boot, het was immers mooi weer. Met name bezig geweest met het opnieuw kitten van de huiddoorvoeren van de verstaging. Er was zo hier en daar wat lekkage. De nieuwe aardplaat gemonteerd (valt niet mee in je eentje zonder dat de bouten weer uit de plaat vallen, maar met tape en een steunconstructie is het gelukt. Nu hopen dat deze blijft zitten. Verder de giek naar de haven gebracht, want de tuiger wil aan de slag met de reeflijnen. Moet eens na gaan denken wanneer de Aja weer te water kan. Zal wel ergens half april worden. Verder een afspraak gemaakt op het gemeentehuis om paspoort en rijbewijs te verlengen.

En dan mn werk. Vandaag nog 2 dagen te gaan, dinsdagmiddag, de 21e, is mn afscheidsreceptie. Zal toch een bijzonder moment worden. Heb een hele mooie tijd gehad (en soms een wat mindere), maar vooral heel leuke collega’s, die ik echt zal gaan missen. Het is nu tijd voor een nieuwe toekomst en ik moet zeggen dat die nu in mn hoofd meer prioriteit heeft dan mn werk bij het Ingenieursbureau. Sorry collega’s…

 

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

3 reacties op Prikken

 1. Manuela zegt:

  Het was gezellig gisteren.
  Ik wens je alle goeds met de wind in je zeilen.

  Like

 2. Mare zegt:

  Zal een bijzondere dag geweest zijn gisteren, een mooie tijd afgesloten, nu op weg naar een nieuwe toekomst. Waarheen de wind je ook brengt, het wordt lenteweer komende week dus heerlijk klussen aan boord. Vwb verschillende medicijnen, misschien aan je huisarts vragen of ze ook ondertekend recept kan sturen via mail, die kun je dan in het buitenland bij een apotheek halen (mijn ervaring).
  Fijne klusdagen Harm.
  Groet Mare

  Like

 3. Wiet zegt:

  Het ga je goed, Harm. Adres John heb ik nog niet kunnen vinden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s