Afscheid

Dinsdag 21 maart is mn laatste werkdag. Ik kom uit een geslacht met heel veel dienaren van de publieke zaak. Ons past slechts bescheidenheid. Ik was dan ook van plan om een beetje stiekum via de achterdeur te vertrekken. Maar daar dachten collega’s anders over… Na 35 jaar trouwe dienst heb ik een ontzettend geweldig afscheid gehad. Het was druk. Ad en Marion speelden prachtige muziek en ook mn maten van Glupo kwamen een serenade brengen. Het was een afscheid dat ik nooit meer zal vergeten. Aan iedereen nog heel veel dank voor de mooie woorden en de prachtige cadeaus.

Nu is er alle tijd om aan de Aja te werken en me te focussen op de reis.Deze week een klus opgepakt waar ik al lange tijd enorm tegenop zie. Het aanpassen van de afvoerleidingen van het buis/regenwater. Twee van deze leidingen zijn met een T-stuk verbonden. Ik vind dat het er niet heel betrouwbaar uit zien. De ruimte is echter zeer moeilijk te bereiken. Als een ware Houdini heb ik me in allerlei bochten gewrongen en twee dagen de leidingen aangepast en twee nieuwe afvoergaten in de romp geboord. Overigens zien de T-stukken er toch wel heel degelijk uit. Maar een hele opluchting dat dat ook weer klaar is.  Verder begonnen met het repareren van wat krassen in de gelcoat. Dat valt nog niet mee. Moet echt oefenen met het aanbrengen van die pasta.  Het spul hardt heel snel uit, en als het wat dikker wordt is het heel moeilijk te modelleren. Oppassen met teveel verharder. “Al doende leert men”. Morgen wordt de dieseltank gespoeld. De bacterien die in de diesel zitten, slaan neer op de bodem van de tank. Bij een beetje ruige zee, kan die prut loskomen en je leidingen naar de motor  verstoppen, met alle ellende van dien. De motor moet het gewoon altijd doen.

A.s. zaterdag is het vertrekkersdag van het blad Zeilen.. Heb de afgelopen jaren altijd met heel veel aandacht de artikelen  gelezen van deze dag. …en nu ben ik er zelf bij. Ben benieuwd welke collega vertrekkers ik tegen kom.

 

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Afscheid

  1. Mare zegt:

    Heel veel plezier bij de vertrekkersdag Harm, ja nu hoor je erbij!
    Groet Mare

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s