Alaaf

Dit weekend is het tijd voor wat anders, karnaval!  Moet zeggen dat mn hoofd zo nu en dan tolt van alle zaken die ik nog moet uitzoeken, dingen die ik nog moet opzoeken, websites van andere vertrekkers bekijken1455317417378. Dus karnaval komt als geroepen om mn hoofd eens leeg te maken.

Maar dr is ondanks het slechte weer nog wel wat gebeurd op de Aja afgelopen periode. De beugel voor de bimini is geplaatst en de buiskap en de stuurwielhoes zijn ingemeten. Verder ben ik de spoiler/hekbeugel nog aan het afmonteren, althans ik probeer de verbinding tussen het rvs het polyester waterdicht te krijgen. Dat wil echter nog niet echt lukken. In een van de bakskisten blijft water lopen. Ik vrees dat ik voor een deel opnieuw moet beginnen. De moeren moeten onderdeks worden aangedraaid, ik moet daarvoor als een slangenmens me in allerlei bochten wringen om er bij te kunnen. Heb hiervoor uiteindelijk in een bakskist een gat gezaagd om beter bij een van de bouten te kunnen aandraaien. Verder plankjes gemaakt voor het kastje in de achterkooi. Dit kastje wil ik gaan inrichten voor het gereedschap en materiaal dat nogal eens nodig is. De plankjes lak ik thuis af. Het reinigen van de dieseltank is vanwege het slechte weer uitgesteld.

Ik heb me voorgenomen om me ook beter te verdiepen in de elektriciteitsvoorziening aan boord. Tot nu toe is alles door een vakman aangelegd, maar dat betekent wel dat ik er nu niets meer van begrijp. Bovendien is degene die de ssb inbouwt het niet eens met de andere elektricien (wel of geen aarde van de Victron easyplus op de aardplaat? Ik heb gelezen dat dat niet mag). Ben nu aan het uitzoeken hoe ik de mppt aan moet sluiten, met name hoe ik de stekkers van de zonnepanelen uit elkaar kan halen zodat ze makkelijk door een dekdoorvoer kunnen. Als iemand tips heeft….?

Enfin, ik ga me komende dagen maar eens in het feestgedruis storten en met de mannen van de band een stukske muziek maken en een pintje drinken.

Alaaf

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Alaaf

  1. Mare zegt:

    Heel veel plezier, je hoofd leegmaken is ook nodig!
    Groet Mare

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s