Ontslag

Afgelopen vrijdag mn ontslag op het werk ingediend. Heb ca 35 jaar bij de gemeente Breda gewerkt, dan is het toch wel bijzonder om na zo’n lange tijd mn ontslagbrief in te dienen. Ik stop per 1 april. Dan is ook de weg vrij om echt aan de reis te gaan denken.

Afgelopen week een offerte ontvangen voor het plaatsen van een bimini (soort bescherming tegen de zon in de kuip), een nieuwe buiskap, een stuurwielhoes en een grootzeilhuik. Ik heb gekozen voor donkerblauw, puur omdat ik dat het mooiste vind, maar het zou, qua temperatuur/zon, beter zijn om een lichte kleur te kiezen. Eind maart moet dat gereed zijn. Tegen die tijd wil ik ook de boot weer te water laten en de mast erop laten zetten.

Verder een offerte ontvangen voor het reinigen van de dieseltank. Dat zou afgelopen winter tijdens het inbouwen van de nieuwe motor al gebeurd moeten zijn, maar ik heb er niet het vertrouwen in dat het goed is gebeurd. Nu laat ik daar een speciaal bedrijf voor komen. Bij veel zeilers leeft vaak de angst dat allerlei smug onderin de tank, bij een woelige zee, los komt en de dieselfilters verstopt en de motor er de brui aangeeft. In de zomer van 2015 ben ik bij een onstuimige zee de smalle haventoegang van Brighton ingevaren, en heb me zelf toen verplicht om in ieder geval te zorgen voor een hele goede dieselmotor. Dat is dus uiteindelijk een nieuwe geworden.

Zaterdag nog een rondje Zeeland gedaan en diverse spulletjes gekocht. maar het belangrijkste, een deklamp, die wel klaar lag op de toonbank, vergeten mee te nemen. Daar kwam ik helaas thuis pas achter, dus die ga ik maar eens op internet bestellen.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

3 reacties op Ontslag

 1. Monique de Roos zegt:

  Wow, ontslag ingediend na zoveel trouwe jaren bij de Gemeente Breda. Super!
  Veel plezier met de laatste voorbereidingen & succes met de afronding van je ambtelijke taken.

  Like

 2. Mare zegt:

  Hoi Harm,
  Zal even een vreemd gevoel zijn geweest, echt een punt zetten na 35 jaar. Maar nu ligt er tijd en een nieuw boek voor je klaar. 1ste bladzijde …..geniet van alle voorbereidingen!
  Groet Mare

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s