Beugel

Afgelopen vrijdag de hekbeugel op de Aja gezet. Met de rvs monteur de afgelopen paar keer al doorgenomen hoe die er zou moeten zien en een keer op proef op de Aja gepast. nu moet die definitief  worden geplaatst. Dat viel nog niet mee, het dek was spekglad door de vorst. We moesten de beugel met lijnen optakelen, gevaarlijk klusje op die hoogte, wwant je glijdt onder deze omstandigheden zon van het dek. Aja staat immers op de kant. De hoofdconstructie is van 32mm en de overige delen van 25mm rvs. Op de beugel moeten in ieder geval een zonnepaneel, een windgenerator (Superwind) en nog wat antennes. Verder zijn er ogen voor de vlag en een beugel om de buitenboordmotor op te kunnen takelen. Het moet dus vooral stevig worden. Helaas stond de paal voor de generator een beetje te veel naar voren, dus niet echt verticaal.  Daardoor moesten op enkele plekken de onderkanten worden ingekort, zodat de beugel een beetje naar achteren komt. Dit was lastiger dan gedacht. Het is net als de poten van een tafel inkorten, je blijft elke keer weer een stukje poot afzagen, omdat een andere poot weer net wat langer is. Het was ook moeilijk omdat het dek nergens mooi recht is. Enfin, het is uiteindelijk redelijk gelukt. Daarna nog de plaatjes onderaan de poten gelast. Met bouten de beugel provisorisch vast gezet. Later als het warmer is de boel nog goed afkitten en voorzien van degelijke contraplaatjes onderdeks.20170127_16171320170127_150554

Ik wil later als de boot weer in het water ligt, alles definitief monteren.

Verder dit weekend een advertentie geplaatst voor opstappers die met name de meerdaagse stukken mee willen zeilen, bv de golf van Biskaje, Portugal/Marokko-Canarische eilanden en de Atlantische oversteek. Heb al 5 leuke reacties gehad.

Op Marktplaats diverse gastenvlaggetjes (die hang je uit beleefdheid aan de stuurboordzijde van de mast) van de Caraiben gekocht. Ook nog een Imray kaart van de Canarische eilanden.

De komende weken ga ik me verdiepen in een nieuw deklicht aan de mast, het de/monteren van de watermaker, nog een kastje ombouwen, en het maken van 2 extra dekdoorvoeren, om zeewater beter af te kunnen voeren.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Beugel

 1. Mare zegt:

  Hoi Harm, dat ziet er super gaaf uit, goed bezig! Idd een tricky klus tijdens gladheid op dek, is altijd lastiger dan gedacht, maar het zonnepaneel en Superwind-generator gaat je veel opleveren. Fijn dat je leuke reacties hebt gehad voor opstappers, hoop voor je een leuke click met die mensen.
  Groet Mare (Joke)

  Like

 2. Peter zegt:

  Hé Harm, voor de gastenvlaggen hebben wij een pdf bestand. Dit kan je naar een vlaggendrukkerij sturen en heb je voor een paar tientjes alle vlaggen in huis. Kostte ons € 38,– voor 29 vlaggen. Wel even zelf omzomen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s