Brood op de plank

Deze laatste dag van het jaar, voel me  toch licht melancholisch.

In 2017 stop ik met werken en dat betekent voor mij het einde van een tijdperk maar ook dat ik de laatste fase van mn leven in ga. Over het algemeen veel plezier gehad op mn werk bij de gemeente Breda, maar ik ben ook wel blij als ik alle bureaucratie kan inruilen met die, van het inklaren bij de douane in allerlei (ei)landen. Ben op dat vlak (!) dus aardig afgetraind.

Vandaag begonnen met het vernissen van de planken voor de nieuwe legkast, lekker warm in de kamer. Verder geprobeerd met open cpn aan de slag te gaan. Na veel pogingen en urenlang achter mn pc, lukt het me niet. Heb hiervoor een GPS-muis aangeschaft, maar krijg het niet aan de gang. Later nog maar eens oppakken.20161231_131616

Verder een poging gedaan om brood te bakken in de Omnia wonderpan. Met zo’n pan hoeft het deeg niet in de oven, maar kan worden gebakken op een (gas)pit. Dat scheelt veel gasgebruik. Op zich is dit broodje goed gelukt, zou nog wel iets beter moeten rijzen.   Ik heb het 35 minuten op het gas gehad, dat zou volgende keer mss nog iets langer moeten. Mijn jaarwisseling dus geen oliebollen maar zelfgebakken brood (met pindakaas!).

20161231_17051020161231_174158

Fijne jaarwisseling

 

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Brood op de plank

  1. atie van drimmelen (opoe) zegt:

    Superbrood, daar ga je het mee redden mag ik ook eens proeven .ma

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s