schrikken

In de week van 7 november is Aja weer op de kant gezet. Was erg benieuwd hoe de kitnaad tussen romp en kiel zich gehouden heeft. Vorig jaar had ik die ook gekit, maar de hele strip kit hing na een seizoen helemaal los uit de naad. Ik had de hele onderwaterromp voorzien van nieuwe primer, Primocon, (na eerst de hele onderkant te hebben afgekrabd. Maar blijkbaar wil daar sikaflex 291 niet op hechten op deze primer. De locatie was nog zeer vochtig en vettig. Heb de naad vorige winter goed ontvet en schoongemaakt en daarna heb ik een primer van sikaflex gebruikt, en dat werkt blijkbaar goed.

Waar ik wel van schrok is dat de vorig jaar bevestigde aardplaat totaal was verdwenen. De resten kit om af te dichten zaten er nog wel. De plaat zitten met 2 koperen bouten door de romp en vormen een verbinding met de koperen band voor de aarding van de ssb zender. Gelukkig is het binnenste deel van de bouten blijven zitten. Dit had een ramp kunnen betekenen. Mn boot vol water. Waarschijnlijk zijn de koperen bouten afgebroken bij het aandraaien. Ook raar dat die niet op de kit is blijven hangen. de boot is op die plek enigszins rond, en er is waarschijnlijk veel kracht gebruikt om die aardplaat een beetje rond te trekken. Ik moet dat aan de binnenkant nog eens nagaan. De plek binnen is moeilijk bereikbaar, onder de accubak, dus die moet er eerst uitgehaald worden, incl. de 2 service accu’s. Moet eens bekijken of die aardplaat een beetje rond geklopt kan worden in de vorm van de romp. Wil dit niet nog een keer meemaken. Geluk bij een ongeluk is dat ik per ongeluk 2 aardplaten heb besteld, dus kan nu de 2e gaan proberen er op te zetten.

Verder wordt begonnen met het maken van de hekbeugel, waar o.a. de windgenerator en een zonnepaneel op moet. Ik heb de huidige hekreling er afgehaald, die dient als mal voor de nieuwe. Ben benieuwd. De Aja krijgt dan een echte vertrekkersuitstraling.

De komende weken wil ik de huidige hangkastjes gaan ombouwen naar legkasten, mooi winterklusje. Dat levert heel veel meer bergruimte op.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s