Tijd vliegt

De tijd vliegt, morgen de vertrekkersdag, een bijeenkomst voor mensen met dezelfde dromen als ik. Kijk er erg naar uit, volg deze bijeenkomsten al jaren in het blad zeilen, en nu kan ik er zelf naar toe. Moet wel vroeg vertrekken, want de dag begint om 9 uur.

Deze week verder nog contact gehad met CS-rigging over een grootschootoverloop. De kar van de  huidige overloop is kapot, dus die moet worden vernieuwd. Daar zijn we nog niet uit. Als het goed is staat de Aja inmiddels op een bok aan de kant. Ga zondag even kijken of het een redelijk plekje is geworden. Wel weer een financiele tegenvaller.

Van de week ook naar de rvs monteur geweest, die gaat een hekbeugel, of spoiler maken achter op de Aja. Hij heeft het in 3d uitgetekend. Het is de bedoeling natuurlijk dat het praktisch is, maar het moet er ook goed uitzien. Door de windvaan achterop, wordt ie wat hoger dan me lief is, maar ja kan niet anders… de windvaan moet vrij kunnen bewegen. Ik wil er een windmolen (Superwind), zonnepaneel en wat antennes opzetten. Ook een mogelijkheid om de buitenboord motor te kunnen optakelen. Volgende week nog een keer nameten op de Aja en als het goed is, is die rond de kerstdagen klaar. Dan kan daarna de bimini/zonnetent worden opgemeten. Ik zit nog een beetje te studeren op de kleur, moet eigenlijk een lichte tint worden ivm de hoge temperaturen rond de evenaar, maar donkerblauw zou ik mooier vinden. Heb nog even tijd om na te denken.

De nieuwe matrassen voor de voorpunt worden nu ook in productie genomen. Onder het matras, komt een soort frame van pvc doppen, waarlangs de damp kan afvoeren.  Een goede nachtrust straks is verzekerd…

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s