Ontmast

Zaterdagmorgen, al op tijd, en dat deed een beetje pijn na een vrolijke reunie met mn oude volleybalmaten (De Heeren van Twee), naar de haven om te helpen met het verwijderen van de mast. De eerste keer dat ik dat mee maak. Een hoop geklungel met splitpennen, en borgschroefjes en proberen te voorkomen dat niet allerlei onderdelen in het water belanden. Als alles los is, wordt de mast de kant op getakeld en op een paar bokken gelegd. Ik verwijdeer het toplicht en de windvanen, verder laat ik alles maar zoals het er bij ligt. Volgende week komt CS-rigging om de stagen en vallen te verwijderen om ze te vernieuwen. Daarna ben ik van plan om de mast schoon te maken en verder klaar te maken om daarna in het rek op te worden geslagen.

Daarna de watertanks in de boot leeg laten lopen en de motor voorzien van antivries. De brandstof- en oliefilters heb ik een week geleden al vervangen. Het oliefilter was nog een flinke klus, heb het met een schroevendraaier moeten doorprikken om zo kracht te kunnen zetten om het los te krijgen. Jammer dat er olie in de zo mooi opgeknapte bilge (ruimte onder in de boot, onder de vloerplanken) loopt. Maar met flink poetsen toch weer netjes gekregen.

Volgende week gaat de AJA op de kant.

Komende winter zijn er nog een hoop klussen te doen, inbouwen van de watermaken, een onderdekse elektrische stuurautomaat plaatsen, hangkastjes (mn pakken laat ik thuis)ombouwen naar legkastjes en ga zo maar door.

 

Dit bericht werd geplaatst in voorbereiding. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s