Te water…

Weer een belangrijke stap gezet. Sinds afgelopen woensdag drijft de Aja weer. Afgelopen week bezig geweest met het poetsen van de romp en het aanbrengen van de antifouling (tegen het aangroeien van planten en dieren onder water).

Op de mast heb ik een nieuwe deklamp aangebracht. Een nieuwe Windex (de oude zag er niet helemaal fris uit) en de gloeilampjes vervangen door ledverlichting.

Afgelopen woensdag heeft de CS rigging (met hulp van mensen uit de haven) de mast erop gezet, incl nieuwe verstaging en vallen en schoten. Er is een kotterstag van Dyneema aangebracht (het oude babystag is komen te vervallen). Daar kan ik een stormzeil op voeren.  De spruit van de achterstag is ook van Dyneema en daar is een staalkabel in de kern gevlochten tbv de antenne van de ssb-zender. Een chique oplossing. Hopen dat het werkt, en dat de mantel goed isoleert.

Nadat de mast erop staat zou ik naar mn nieuwe ligplaats varen, maar aangezien het windkracht 5 was, heb ik daar maar een dagje mee gewacht. Dus vanaf donderdag ligt ze op de nieuwe “tijdelijke” plek, vlak langs de kant, da’s makkelijk met inladen en de werkzaamheden die nog moeten worden verricht. De kabels die vanuit de mast komen heb ik opnieuw aangesloten. Maar helaas, het toplicht doet het niet goed. Ledlampje van het driekleurenlicht zit verkeerd om en het ankerlicht doet het helemaal niet. Balen! Nu moet er iemand de mast in (ik zeker niet, heb hoogtevrees), om dat op te lossen… Ns kijken wie ik hiervoor kan verleiden… Het nieuwe deklicht en de windmeter doen het in ieder geval wel.

De Zeebrief is binnen, officieel document hoor. Kwetsbaar om mee te nemen op reis, goed inpakken dus.

Moet zeggen dat ik soms wel een beetje gek word van de intensiteit van de voorbereidingen. Ter afleiding heb ik inmiddels 2 complete versies van de Matthaus Passion gehoord. Vorige week donderdag in de Doelen in Rotterdam en vanmiddag voor de tv in een uitvoering van Reinbert de Leeuw (prachtig).

Komende periode zal in het teken staan van opruimen (de kajuit is een bende), dek schrobben en in de was zetten. De buiskap e.d. worden gemonteerd en ik ga aan de slag met de groene energie…

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Te water…

  1. Wim Jacobs zegt:

    Hoi Harm. Wellicht een ideetje om alle papieren en documenten in te scannen en mailen naar je eigen mailadres o.i.d. zodat je er altijd bij kunt mochten de originelen verloren raken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s